פרסם מודעה חדשה ?
מודעות בתת קטגוריות:
דרושים
מחפש עבודה
הכין ע"פ ממצאי מחקרים

דר' רפי גלברט

ב-2 לאוקטובר 2009 פרסם US News and report מאמר של דבורה קוטס בשם: "מהם 10 ההרגלים שיעזרו לך לחיות עד גיל 100: אינך נדרש לאכול יוגורט או לגור בראשי הרים, עליך רק לצחצח היטב שיניים". במאמר זה מציגה דבורה קוטס ממצאי מחקר של בית הספר לרפואה של אוניברסיטת בוסטון העונה על שאלה זו. לפיהם,
הגורם הראשון ברשימה זו הוא האזהרה...:"Don't Retire" "אל תפסיק לעבוד!".
רק אחריו באה דרישה לשימור הרגלים כמו צחצוח שיניים מתמיד, שמירה על תנועה וכד'.

מכאן ניתן ללמוד כי אוכלוסיית המערב כבר אינה ממהרת לצאת לפנסיה וההפך, רבים חוזרים לעבודה. על נתונים אלה ניתן ללמוד גם מתחזית התפתחות עד 2018 שמוציא ה-BLS.
ממנה מסתבר כי הגידול העיקרי בכוח העבודה יהיה של גילאי 65+ ו 55+ (ראה גרף).

ואכן, כמו במערב גם אצלנו, המשק הישראלי מחפש עובדים מסורים ואלה הם המבוגרים. עם זאת, על החוזרים לעבודה לזכור כי הם שבים לעולם עבודה אחר. עולם עם תחרות, בו הלקוח הוא המלך. ולכן יום העבודה הוא גמיש, אין בטחון תעסוקתי והערבות הממשלתית לקביעות תעסוקתית מתה!

אם המצב החדש נראה לכם כהזדמנות לשוב לעבודה, תמצאו בהמשך 13 טיפים שיסייעו לכם להשתלב במעגל העבודה ולהתמיד בו גם מעבר לגיל 60:

1. פנו לעסקים קטנים:

למרות כל מה שכתוב בעיתונים, העסק קולט העובדים בימינו הוא לרוב עסק קטן שיש בו בד"כ עד 20 עובדים. ע"פ ממצאי מחקר (SBA-2010). 72.1% ממקומות העבודה שנוצרו בשני העשורים האחרונים נוצרו בעסקים קטנים ורק 16% בעסקים בינוניים. לפי נתונים אלה מעלה מ- 80% מהעסקים בישראל הם עסקים קטנים, והם הקולטים העיקריים של עובדים בכלל, ושל עובדים בגילאים מבוגרים בפרט.

2. בראיון עבודה התמקדו בחוזקות שלכם:

במהלך השנים צברתם ניסיון רב ומגוון מיומנויות רחב, הדגישו את היתרונות האלה מול המעסיק. כך למשל, אנשים מבוגרים פנויים יותר, סבלניים ואחראיים יותר ובעלי נכונות רבה להשקיע.

3. זן, IPhone ואמנות אחזקת אופנוע:

ברוכים הבאים למאה העשרים ואחת, עולם של טכנולוגיות חדשות. אל תהססו, למדו אותן, ואל תספרו בבואכם לעבוד מה אינכם יודעים.

4. הפגינו יוזמה:

עסקים קטנים קולטים את עובדיהם לטווח הארוך, שם גם אינכם אנונימים כבארגונים גדולים. בד"כ תתקדמו בהם לפי הערכת הלקוחות ותרומתכם לעסק.

5. בואו כדי ללמוד:

הימנעו מהגישה: "אני יודע הכל". היכנסו למקום העבודה החדש כמו שבאים אנשים צעירים המגיעים בד"כ ללא ניסיון ולומדים את השטח.

6. גמישות היא שם המשחק:

קבלו את העובדה שעקב הגלובליזציה ודרישות הלקוחות מהעסקים גם עסקים יכולים לדרוש עבודה בכל שעות היום ובכל מקום. הם עושים זאת בד"כ לא כדי לנצל אלא לפי דרישות הלקוח. שלא כבעבר, אל תצפו למקום פיזי קבוע. פעמים רבות ארגונים הנם וירטואליים, ושרותיהם לא ניתנים במקום אחד.

7. בואו לעבודה כדי לתת, לא כדי לקחת:

ע"פ ההלכה היהודית והמחקר, הנותן הוא גם זה שמקבל. 8. חפשו משמעות בעבודתכם: הגישה היהודית אומרת כי אדם בא לעולם כדי למלא שליחות, וכיוון שנדרש מכם להשקיע בעבודה, השקיעו בעבודה משמעותית עבורכם, ובתחום בו חלמתם לעבוד.

9. לא רק כסף:

התעלמו מהעובדה שבתחילה יש לכם הפסדי הכנסה עקב העבודה, התייחסו למשמעות העבודה עבורכם, ללקוחות ולארגון והתשלום יבוא בהמשך.

10. מה שהיה, היה:

קבלו את העובדה שמקום העבודה החדש יוכל לשלם לכם רק על תרומתכם ללקוחותיו בהווה, ולא על הוותק שצברתם בעבר.

11. הכינו את עצמכם לעובדה שעסקים לא תמיד מצליחים:

לעסקים יש מתחרים ולעתים הם מפסידים. אל תכבידו על העסק בתקופות קשות, בקשו את התמורה כשהמצב משתפר.

12. עולם של שינויים:

קחו בחשבון כי גם ארגונים נמצאים בשינוי מתמיד ואל תצפו לכך שמה שהיה נכון פעם יהיה נכון היום, ויהיה כזה גם מחר. זכרו כי שוק העבודה הוא מוטה לקוח ומשתנה לפי העדפותיו, ולכן יש לפעול בו לפי הנדרש ולא בהתאם לנוחות האישית.

13. הביטו קדימה:

היו פתוחים לחשיבה חדשה וחדשנות, אל תנסו לשמר את העבר, פעלו עם אוריינטציה לעתיד.

וזכרו, כיום גם ניתן לקבל שרותי יעוץ תעסוקתי גם לגילאי 60+ המעוניינים לחזור למעגל העבודה.

גילוי נאות: הכותב מעל גיל 60.

מכון שיפור – 1-800-206061



www.shipour.com
מאמרים נוספים